18/9 Nätverksträff Validering, Digitalt via ZOOM

Nu startas Valideringsnätverket upp igen!

När: 18 September
Tid: 14.00 – 15.30
Var: Digitalt via Zoom


Tillsammans med Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger (UHR) och Validering Väst har vårt systernätverk Skolmatsakademin drivit implementeringsmodell av en valideringsmodell för kockar i offentliga kök i Västra Götaland. I och med det bildades ett valideringsnätverk som nu legat nere ett tag på grund av bland annat omkonstruktion av valideringsverktyget.

https://uhr.nu/i-vastra-gotaland-blir-det-allt-vanligare-att-anvanda-validering-for-att-hitta-kompetenta-kockar/

Vi väntar fortfarande på att den nya branschvalideringsmodellen ska sjösättas. Vi bevakar utvecklingen bland annat genom Nationellt nätverk för validering av kockar. Just nu genomförs testvalideringar enligt uppgift från UHR och Visita. Modellen förväntas vara helt klar efter sommaren och då – 18 september – kraftsamlar vi och startar upp valideringsnätverket igen.

I nuläget finns två sätt att validera medarbetare till kock.

  • Komvux har i och med en lagändring 1 januari 2023 ett krav att erbjuda validering till den som anses ha behov av det. Studie- och yrkesvägledare på den kommunala vuxenutbildningen kan guida intresserade vidare.
  • Nordiskt valideringsforum har tillsammans med branschföreträdare tagit fram en valideringsmodell för kock i offentliga kök enligt OCN-metoden. Om du vill veta mer om denna modell kan du anmäla dig till deras webinar 6 maj kl. 15.00 -16.00

Offentliga Kök (valideringsforum.se)

Anmälan: Öppnar inom kort. (Vi har skickat ut intresseanmälan via mail. För er som svarat att ni vill delta kommer automatisk länk till träffen)

Nätverksträffen arrangeras av Måltid Sverige, Skolmatsakademin och  Validering Väst