Aktivitetsprogram 2023
Webbinar och föreläsningar
17 januari kl 13.00-15.00
Smaka på havets skafferi – möjligheter med hållbar sjömat inom offentlig måltid.
31 januari kl 13.00-16.00
Kompetensförsörjning – Attraktiv arbetsplats (digital workshop/interaktivt webbinar)
22 februari kl 13.30-15.00
Krisberedskap: Vad betyder handboken för offentliga måltider? Hur startas arbetet upp?
28 februari
Sensorikens betydelse för matglädje!
16 mars
Dialogmöte: Köksekonomi hur får vi budgeten att gå ihop?
25 april kl. 13.30-15.30
Starka team och det goda värdskapet – En föreläsning om hur man arbetar med det goda värdskapet inom sin organisation och skapar starka och trygga arbetslag.
Matlagning och studiebesök
12 april – Heldag
Praktisk matlagning – Rädda hela råvaran
Nätverksträff
11 maj Heldag – Framtidens måltider
Skolmatsakademins nätverksträff riktar sig till alla kontaktpersoner i nätverket. Vi bjuder på en spännande dag med kunskapsinhämtning, inspiration och chans att träffa kollegor från andra kommuner.
Skolmåltidsutbytet
Sedan 2015 har Skolmatsakademin arrangerat skolmåltidsutbyten där måltidsbiträden, kockar och kökschefer inom nätverket getts möjlighet att byta arbetsplats med varandra för en dag. Syfte med detta är att ge deltagarna erfarenhetsutbyte, kollegialt lärande, nya insikter, idéer, tips, inspiration och kontakter med kollegor i andra kommuner. När Skolmatsakademin har arrangerat skolmåltidsutbyten tidigare år har dessa varit mycket omtyckta. Anmälan kommer upp på Skolmatsakademins hemsida inom kort.
Dialognätverk
MU-nätverket
När: 6 februari och 22 maj
Måltidsutvecklarnätverket träffas två gånger per termin. Agendan vid träffarna styrs av deltagarna. Skolmatsakademin är sammankallande och håller i träffarna. Varje träff inleds med en puls där var och en av deltagarna kort delar med sig av erfarenheter och arbete som pågår och planeras ute i verksamheterna och inom organisationen.
Nätverket för specialkostkockar
När: 19 april
Att laga specialkost som tillgodoser gästens behov kräver särskilda kunskaper och finess. Kockens skicklighet ställs på sin spets för att få till en riktigt god måltid som är komplett utifrån specifika krav ställs.Syftet med nätverket är att med dialog, diskussion och reflektion utbyta erfarenheter kring specialkostrelaterade frågor. Men målet att stärka kockar med specialkostansvar i sitt uppdrag.
HKK-nätverket
När: 20 februari och 12 juni
Syftet med nätverket är att med dialog, diskussion och reflektion utbyta erfarenheter kring kopplingen mellan skolmåltiden och läroplanen.
Väl godkänt för skolmåltiden-nätverket
När: 7 februari och den 15 maj
Tema – hur förändrar vi måltidsystemet! Vi tar bäring på projektet – Ett nytt recept för skolmåltiden
Handledarutbildning – kollegial handledning
När: Erbjuds i januari.
Validering-nätverket
När: April (preliminärt)