Tävling: Lokal mat på våra offentliga fat!

14 maj, 2024

Tävling: Lokal mat på våra offentliga fat! Till hösten kommer Skolmatsakademin och Länsstyrelsen bjuda in elever i hem och konsumentkunskap att delta i en tävling. Tävlingen går ut på att skapa recept för skolrestaurangen, baserat på lokala hållbara råvaror. Tillsammans får de utforska vårt rika utbud av närproducerade ingredienser. Eleverna ska få en ökad kunskap…

En helt ny utbildningsform för vuxna startar i hela landet

29 april, 2024

En helt ny utbildningsform för vuxna startar i hela landet I ett pressmeddelande kan man läsa om regeringens initiativ till en pilotverksamhet med en ny form av yrkesutbildning för vuxna på gymnasial nivå. Utbildningsformen nationell yrkesutbildning har sin utgångspunkt i den modell som tillämpas för yrkeshögskolan. Detta görs i syftet att stärka kompetensförsörjningen och möta…

1-årig YH-utbildning: Gastronomiledare – framtidens mat och protein

8 april, 2024

Är du intresserad av att utveckla ditt gastronomiska ledarskap? Gastronomiledare – framtidens mat och protein är en påbyggnadsutbildning och anpassad för dig som redan är yrkesverksam. Här kan du utveckla ditt gastronomiska ledarskap med en innovativ utbildning inom nya tidens protein, grön mat och sjömat.    Denna utbildning är  för dig som är kreativ i…

Eggande gott- hämta din bordsryttare här!

25 mars, 2024

Eggande gott- hämta din bordsryttare här! Påsken är redan här och i många skolrestauranger pyntas det för fullt med färgglada fjädrar, kycklingar och ägg! Men varför äter vi egentligen så många ägg under påsk, och vad är det som gör dem så nyttiga? Hur kokar man perfekta ägg? Det kan du läsa om här: Skolmatsakademins…

Världsvattendagen – fokus på betydelsen av färskvatten och verka för ett hållbart hanterande av vatten.

22 mars, 2024

Världsvattendagen – fokus på betydelsen av färskvatten och verka för ett hållbart hanterande av vatten. Världsvattendagen, instiftad av FN 1992 och årligen firad den 22 mars, syftar till att öka medvetenheten om vattenfrågor och främja hållbar vattenhantering. Årets tema, ”Vatten för fred”, betonar vikten av tillgång till rent vatten för en stabil och fredlig värld….

Surdegsbakning under sportlovsveckorna

6 mars, 2024

Surdegsbakning under sportlovsveckorna I februari bjöd Skolmatsakademin in sina medlemmar till vårens praktiska utbildningar där man fick chansen att prova på konsten att baka surdegsbröd. Under ledning av Daniel Larsson, också känd som @DanLarn på Instagram fick deltagarna följa surdegens resa från jäsning till färdigt bröd. Vid två fullbokade tillfällen blandades teori med praktik och…

Återträff Skolmåltidsutbytet 2023

6 mars, 2024

Återträff Skolmåltidsutbytet 2023 I slutet av januari var det återträff för deltagare i Skolmåltidsutbytet 2023. Erfarenhetsutbyte samt studiebesök på nybyggda Överby produktionskök i Trollhättan var målet för dagen. Deltagarna i Skolmåltidsutbytet 2023 var rörande överens om att det är väldigt givande att komma till en annan verksamhet och få nya insikter och perspektiv. Det ger…

Välkommen till SWITCH Food Hubs möte – dags att gå från ord till handling!

13 februari, 2024

Vill ni engagera er och bidra med idéer som accelererar SWITCH Food Hubs missioner (öka intag av fullkorn, hållbar sjömat och grönt och baljväxter) genom aktiviteter i olika testmiljöer? Markera den 29 februari i kalendern, då är det dags för nästa möte i Göteborg! Ett tillfälle att forma hubbens utveckling med projektteamet från RISE och…

Kompetensdag Sjömat- Är du HKK-lärare, kostchef, kökschef inom storkök i skola/förskola? Se hit!

1 februari, 2024

Kompetensdag Sjömat Skolmatsakademin tipsar om ett event som aktörskollegor på Sjömatsfrämjandet anordnar tillsammans med Hushållningssällskapet tisdag 5 mars i fiskhamnen i Göteborg. Dagen är kostnadsfri och riktar sig till dig som är HKK-lärare, kostchef, kökschef inom storkök i skola/förskola. Övriga i mån av plats. Maila namn, arbetsplats och roll, mail, telefon samt ev. allergier till…

Nordic Seafood Summit 2024

25 januari, 2024

Nordic Seafood Summit 2024, 24-25 januari Representanter från Skolmatsakademin och Måltid Sverige deltog på årets Nordic Seafood Summit, där sjömatsbranschens alla aktörer samlas från hela Norden, från under ytan till grytan. Här möts allt från fiskare och odlare till grossister, förädlingsindustri, handel, restaurang, forskare, beslutsfattare och myndigheter. Eventet ska enligt arrangörerna ses som en möjlighet…

1 2 3 11