Gastronomiledare – framtidens mat och protein
Denna utbildning ges av Yrkesakademin och är en påbyggnadsutbildning för dig som är kreativ i köket och vill utveckla kunskaper, färdigheter och kompetens kring hållbarhet, ledarskap, arbetsmiljö samt nya tidens gröna protein och blå mat. En utbildning som ger dig verktyg och inspiration för att möta de krav dagens och framtidens gäster samt dina kollegor och medarbetare har i den förändringsbenägna vardag och bransch som nu är.
Utbildningen är en påbyggnadsutbildning och således anpassad för att redan yrkesverksamma ska få vidareutbildning i att leda arbetet i ett hållbart och innovativt gastronomiskt kreativt klimat.
Jobbmöjligheter efter examen
Då utbildningen är en påbyggnadsutbildning även kallad Upskill-utbildning kommer du stärka din arbetsställning på arbetsmarknaden samt få bättre förutsättningar på ditt nuvarande alternativt nästa arbete som ledare i köket oavsett om det är köksmästare, souschef, gastronomisk chef, gastronomisk ledare, mathantverkare eller liknande position i restaurangen/storkök.
Branschen efterfrågar utbildade ledare som kan öka medvetenheten och användningen av den nya tidens gröna proteiner och blå mat. För att kunna tillgodose gästernas och kundernas nya krav och behov. Dels ur näringsinnehåll och dels ur etiska aspekter krävs det att det finns personer som kan skapa dessa upplevelser men också att leda andra in i denna förändringsresa som öppnar upp för nya arbetstillfällen. Utbildningen och yrkesrollen passar dig som är kreativ och som brinner för att utveckla branschen och dess personal.
Utbildningens upplägg
Undervisningen sker delvis på engelska. Yrkespersonerna som föreläser kan komma från internationella sammanhang varför kan det förekomma att föreläsningar, presentationer och studiebesök sker på engelska. Vissa rapporter och underlag samt manualer kan förekomma på engelska.
Utbildningen är på distans, med en fysisk träff som pågår under två dagar. Utbildningen är CSN-berättigad och leder till en yrkeshögskoleexamen.
En stor del av utbildningen består av LIA (Lärande i arbete), vilket innebär att du får möjligheten att jobba praktiskt med riktiga arbetsuppgifter. Det ger dig chansen att testa på olika arbetsplatser och knyta viktiga kontakter inför framtida jobb.
Har du frågor om utbildningen?
Kontakta utbildningsledare Matilda Runeson på matilda.runeson@ya.se