På Skolmatakademins nätverksträff den 21 november tar vi oss an en rad spännande frågor under temat ”Hur tar vi skolmåltiderna till nästa nivå?”. Under dagen bjuds du på goda exempel, workshop och goda samtal.
Dagens innehåll i korthet
Nytt från Skolmatsakademin.
Elsa Fries, Verksamhetsledare, Skolmatsakademin.
Nytt recept för skolmåltiden i praktiken.
Gunilla Mattsson m.fl. Munkedals kommun.
Vi får följa med Munkedals kommun i projektet Ett nytt recept för skolmåltiden, med de tre huvudspåren – måltidsmiljön, det pedagogiska uppdraget samt hållbart, näringsriktigt och smakrikt på tallriken. Vi tar del av lärdomar, metoder och resultat från arbetet.
Uppgradering av mottagningskök – En resa i tid och rum.
Måltidsutvecklare Anna Lind, måltidsbiträde Ulrika Landén m.fl. Härryda kommun.
Härryda kommun visar att kreativitet och nytänk och inte bara är en fråga för tillagningskök! Vi inspireras av deras systematiska gör-det-själv-arbete med måltidsmiljön, utrustning, utbildning, smakgranskning och empowerment hos medarbetarna.
Skolfrukostar – En bra start på dagen och i livet.
Köksmästare Ida Lindgren och rektor Johanna Wiberg, Lerums kommun.
Stenkulans skola är nominerad till både Årets frukostlyft samt årets matglädjeskola i Arlas Guldko 2021. Vi får höra mer om hur de genom engagemang, driv, och samverkan mellan gränserna kan servera kostnadsfri frukost enligt flervalsmodellen till elever och pedagoger varje dag – och skapa de bästa förutsättningarna för elevernas hälsa och hållbart lärande.
Information om dagen
Datum: Den 23 november 2021 kl 9.00 – 15.30
Plats: Dagen genomförs digitalt, anmälan görs via regionkalendern.
Målgrupp: Måltidschefer, måltidsutvecklare, kökschefer, kockar