Broccoli- och linsbiffar med kikärtsmajo, tomatvete och paprikacreme
Majonäs
Gör så här:
Mixa upp kikärtsspad med senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under tiden som du mixar.
Smaka upp med citron, salt och peppar. Använd gärna en stavmixer.
Tomat-matvete
Koka matvete i bleck med i 50% vatten och 50% tomatkross samt grönsaksbuljong. 20-30 min
på ånga i ugn.
Broccoli- och linsbiffar
Gör så här:
Dag 1) Förbered broccoli och lök och linser.
Dag 2) Blanda smeten och låt den stå över natten.
Dag 3) Forma och stek!
Blötlägg linserna i minst 30 minuter, koka upp i nytt saltat vatten, koka 2 minut och häll av
överblivet vatten. Ånga/koka broccoli mjuk och låt rinna av väl.
Fräs hackade lökar och kryddor i rapsolja tills löken är mjuk. Mixa allt tillsammans till en grov
smet och låt den vila 10 min, provstek sedan en liten biff, smaka av och undersök konsistensen.
Forma smeten till bollar eller små biffar, stek i rapsolja alt i ugn på 220 grader i 10 min.
Tips! 1: Små piffar lockar att våga smaka och ger mindre svinn.
2: Tillagning i ugn bör alltid göras på kort tid i hög värme. Det ger en krispig yta och ett saftigt innehåll.
3: Man hinner mer om man planerar bättre.
Smaklig spis!