Rödlöksolja

Skala 10 st rödlökar och täck skalet med olja i en kastrull,
koka på medelvärme ca 30 min. Låt svalna med skalet i.
Dela sedan rödlöken i båtar och rosta av i ugnen med lite
lökolja och flingsalt.

Palsternacksolja

Skala 15 st palsternackor och täck skalet med olja i en kastrull. Koka på medelvärme ca 30 min.
Låt svalna med skalet i. Den här oljan passar till allt!
Dela palsternackorna på hälften och lägg på grillgaller. Ringla lökolja, flingsalt och nymalen
svartpeppar på. Baka på ca 210 till gyllenbrun färg

Tips!

Dela 5 citroner på hälften och lägg med snittytan ner i en torr stekpanna.
Dela den grillade palsternackan i lagom bitar och gör ett fint fat med palsternacka,
rödlök, grillad citron och chilivegonaise.

Tips tips!

Om ni vill – värm palsternacksoljan till 180 grader, häll i lite risnudlar = poffff,
supergott att toppa soppan med!