Sellerischnitzel med bakad blomkål
Sellerischnitzel – Gör så här
Börja med sellerin, antingen helbaka alternativt dela först till 1 cm tjocka skivor och sedan blanchera av i ugnen eller i kastrull tills det är en aning mjuka. Samma om du bakar av i ugnen, ca 180 °C i ca 20–30 min. Skär sedan i skivor. Låt svalna av och torka upp, sen ska allt dubbelpaneras i vetemjöl, ägg och till sist ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja med salt och peppar. Under tiden du förbereder selleri, baka av blomkålen i ugnen i ca 180–190 °C i ca 20–40 min. tills den har fin färg och är mjuk. Dela den efteråt till serveringen.
Morotsbearnaise- Gör så här
Koka moroten mjuk med alltihop förutom persilja och oljan. Mixa sedan allt till en slät massa och tillsätt sedan rapsoljan i en fin stråle. Smaksätt med persiljan. Färga eventuellt med gurkmeja om du tycker att såsen inte är tillräckligt gul.