Svenska & ”matiga” sallader
Rökt laxröra
-Slå en egen majonnäs (3 helägg, olja, citron, dijon).
-Skär dill och rödlök.
-Blanda samtliga ingredienser med den rökta laxen.
Variation på betor
-Tvätta betor, skär i bitar och rosta i ugn.
-Hyvla och pickla gulbeta samt polkabeta.
-Värm olja till ca 62 °C, mixa med dill, sila och låt svalna. Gör majjo på oljan.
Rödbetshummus på gula ärtor
-Mixa blötlagda och kokta gula ärtor med rostade rödbetor. Smaka av.
– Fixa tillbehör som passar. Ta vad som finns.
Quinoasallad
-Blanda med ett urval av svenska grönsaker. Smaka upp, med vad?
Paj på gula ärtor smaksatt med lök
-Gör pajskal av gula ärtor.
-Äggstanning
-Baka lök i ugn
Potatissallad med dill, spenat och sparris
-Koka och kyl potatis…dela.
-Dillmajonnäs (ta av variation på betor)
-Snitta och ånga sparris (2min 100 °C)