Surdegsbakning under sportlovsveckorna

I februari bjöd Skolmatsakademin in sina medlemmar till vårens praktiska utbildningar där man fick chansen att prova på konsten att baka surdegsbröd. Under ledning av Daniel Larsson, också känd som @DanLarn på Instagram fick deltagarna följa surdegens resa från jäsning till färdigt bröd.

Vid två fullbokade tillfällen blandades teori med praktik och olika typer av bröd utforskades. Även fin konst skapades när det tränades på att snitta brödets yta innan gräddning.

Fokus på denna utbildning var att förmedla hur surdeg kan göras enkelt, och var i processen man ska vara extra vaksam för att få lyckade bröd. Hur kan man skapa lust att baka och lust för gästen att äta?

Målet med kurserna var att inspirera och uppmuntra deltagarna att ta med sin nyvunna kunskap till sina egna kök, för att våga utforska surdegens potential samt dess fördelar.

Och kom ihåg, ett bröd blir alltid ett bröd…!


Skolmatsakademin vill tacka Daniel Larsson för samarbetet, samt Kvarnbyskolan i Mölndal och Restaurang 7:an i Vänersborg för fint värdskap!