Hoppa till innehåll
Logotyp för Skolmatsakademin
  • Om Skolmatsakademin
    • Verksamhetsledning
    • Styrgrupp
  • Aktiviteter
  • Medlemssidor
    • Skolmatsakademins nätverk
    • Vårt material
      • Skolmatsakademins recept
      • Bordsryttare
      • Menymallar
    • Andras material
      • Andras recept
    • Webbinarier
      • Från klimatmål till klimataction
      • Learnfood slutseminarium
      • Webbinar Arbetsmiljö – Hållbar återhämtning i vardagen
      • Webbinar Ekonomi – Nyckeltal
      • Ätsvårigheter hos barn
      • Konsumtionsmätning – Mer mat i magen
      • Resiliens i krig och vardag
      • AI – hur implementerar vi tekniken?
      • Hur tar vi oss an den nya livsmedelsberedskapslagen – och när kommer den?
      • Skolmåltiden som ett redskap i behandlingen av diabetes och obesitas hos barn
      • Vad innebär AI för offentlig måltid?
      • Vad äter vi när budgeten inte räcker till?
      • Informationsmöte och senaste nytt om Valideringar
      • Starka team och det goda värdskapet
      • Beredskap för offentliga måltider
      • Dialogmöte kring de ökande livsmedelspriserna – Hur gör vi nu?
      • Matgäster med särskilda behov
      • Alla Webbinarier
    • Webbutbildningar
      • Barnkonventionen – från teori till praktik
      • Forskningsforum offentliga måltider
      • Klimatsmart mat på våra fat
      • Nationella rekommendationer för hantering av specialkost och anpassade måltider i förskola och skola
      • Specialkost: Baskunskap för offentlig måltidspersonal
      • Livsmedelshygien: Baskunskap för offentlig måltidspersonal
      • Utbildning i köksekonomi och hållbarhet för måltidspersonal
      • Webbutbildning Värdskap, kvalitet och bemötande i offentlig verksamhet
  • Projekt och samarbeten
    • Måltid Sverige
    • Innovativ kompetensförsörjning
    • Väl godkänt för skolmåltiden i grundskolan
    • LEARNFOOD
    • WWF
    • Future Kitchen
    • Validering Kock
    • Övriga projekt och samarbeten
  • Nyheter
  • Sök
Hem » Härlandatjärnskolan
Nyhetsbrev
Aktiviteter
Kontakt

Härlandatjärnskolan

Tomatsoppa
Passa på att använda överblivna grönsaker!
Spreads
Ta en röra i stället för att smöra!
Risbollar
Överblivet ris? Gör då dessa goda bollar och bli bäst på rest!
Proteinrika pannkakor
Pannkakor med röda linser
Confitera vitlök/krutonger/vitlökscréme
Visste du att confitera betyder ”koka i olja”?
Kanelbullefläta på potatisbullar och knäckebröd
Ta vara på svinnet!
Chiliolja, äppelolja och vegonaise
Och lite gött äppelmos!
Olja på rödlök och palsternacka
Släng inte skalet- gör oljor på dem istället!
Morotssoppa
Rädda överblivna grönsaker och använd till en smakrik morotssoppa!
Maträddarbröd
Kan man verkligen göra bröd på vilka rester som helst?
Bröd på bröd
Börjar brödet bli torrt? Använd det för att baka nytt!

Kontakta oss

Skolmatsakademin
C/o Rise Reasearch Institutes of Sweden
Jordbruk och livsmedel

 

Besöksadress: Frans Perssons väg 6
Postadress: 402 29 Göteborg
Fakturaadress: Box 857, 501 15 Borås

Tfn: 010-516 50 00
Epost: skolmatsakademin@ri.se