Medlemsexklusiva webbinarier
Dessa utbildningar har vi tagit fram i egen regi och är endast till för Skolmatsakademins medlemmar. Vi ber dig därför att inte sprida vidare dessa länkar till icke-medlemmar i andra kommuner.
LEARNFOOD slutseminiarum
Learnfood summerar projektperioden, delar insikter och blickar framåt. Du får också lyssna till rektor Ann-Christin Pinola, som talar om pedagogiskt ledarskap och måltidens betydelse.
Arbetsmiljö – hållbar återhämtning i vardagen
Föreläsningen ger perspektiv på återhämtning, energistyrning och hållbar livsstil. Med konkreta verktyg och insikter får du hjälp att skapa mer glädje och långsiktig hälsa – både på jobbet och hemma.
Ekonomi- Nyckeltal
Förskoleförvaltningen i Göteborgs stad berättar om arbetet med att utveckla befintliga nyckeltal för måltid i enlighet med serviceöverenskommelsen med kärnverksamheten.
Ätsvårigheter hos barn
Att barn har en begränsad repertoar av livsmedel är vanligt — men när blir det ett problem? Och hur kan vi som arbetar nära barn göra skillnad?
Resiliens i krig och vardag
Resiliens är förmågan att hantera kriser och gå stärkt ur dem efteråt. Hur ser ett resilient system ut och hur uppstår det?
Konsumtionsmätning – Mer mat i magen
Ett webbinarium om att minska matsvinnet med hjälp av konsumtionsmätningar
Hur tar vi oss an den nya livsmedelsberedskapslagen – och när kommer den?
Ett förtydligande av utredningen Kommuners och regioners grundläggande beredskap inför krig och kris, samt föreläsning om säkra måltider i kristider.
Skolmåltiden som ett redskap i behandlingen av diabetes och obesitas hos barn
Vad är diabetes och obesitas, och vilken roll spelar skolmåltiden i behandlingen av dem båda?
Vad innebär AI för offentlig måltid?
Välkomna till ett webinar där vi tar ett första steg och börjar glänta på dörren till en värld av möjligheter med AI inom offentliga måltidsverksamheter.
Beredskap – tema frystorkad mat
RISE inspirationsföreläsning där Linköping kommun berättar om sitt arbete.
Vad äter vi när budgeten inte räcker till?
Vad får vi för näring för pengarna egentligen, och hur ska de offentliga måltidsverksamheterna prioritera när livsmedelspriserna ökar?
Vem gör vad i beredskapsarbetet?
Vilka aktörer ansvarar för vad och hur hänger det ihop?
Energieffektiva kök
Ett digitalt seminarium på temat Energieffektiva kök – effekt, utrustning och arbetsmetoder
Måltider i kris
Övningsaktiviteter och presentation av de nya nationella krismåltiderna.
Starka team och det goda värdskapet
Hur skapar man effektiva och trivsamma arbetslag? Många bra tips och reflektioner: Komponenter som skapar starka team. Olikheter- en källa till styrka i teamet. Nycklar till en god arbetsmiljö.
Beredskap för offentliga måltider
Lyssna till ett webbinar om vad beredskapshandboken betyder för den offentliga måltiden och hur arbetet startas upp. Webbinariet görs tillsammans med Måltid Sverige, Livsmedelsverket och Länsstyrelsen.