Logotyp för Skolmatsakademin
  • Om Skolmatsakademin
    • Verksamhetsledning
    • Styrgrupp
  • Aktiviteter
  • Medlemssidor
    • Skolmatsakademins nätverk
    • Vårt material
      • Skolmatsakademins recept
    • Andras material
      • Andras recept
    • Webbinarier
      • Informationsmöte och senaste nytt om Valideringar
      • Starka team och det goda värdskapet
      • Beredskap för offentliga måltider
      • Dialogmöte kring de ökande livsmedelspriserna – Hur gör vi nu?
      • Matgäster med särskilda behov
      • Alla Webbinarier
    • Webbutbildningar
      • Barnkonventionen – från teori till praktik
      • Klimatsmart mat på våra fat
      • Specialkost: Baskunskap för offentlig måltidspersonal
      • Livsmedelshygien: Baskunskap för offentlig måltidspersonal
      • Utbildning i köksekonomi och hållbarhet för måltidspersonal
      • Webbutbildning Värdskap, kvalitet och bemötande i offentlig verksamhet
  • Projekt och samarbeten
    • Väl godkänt för skolmåltiden i grundskolan
    • Future Kitchen
    • Validering Kock
    • Måltid Sverige
    • LEARNFOOD
    • Övriga projekt och samarbeten
  • Nyheter
Hem » MatRÄTT
Nyhetsbrev
Aktiviteter
Kontakt

MatRÄTT

Gräddig clariasfärssås
För 12-15 portioner
Sloppy Joe (sloppy bean)
med rostad paprikamajonnäs, rödlöksmarmelad, rostade fröer & hembakade hamburgerbröd
Sellerischnitzel med bakad blomkål
Serveras med morotsbearnaise
Svenska & ”matiga” sallader
Tips på matiga sallader och tillbehör
Qnuggets med currydipp
Serveras med havreris
Quesadillas med rucolapesto och ost
Serveras med tomat och bönsalsa med koriander och chili
Persiljebollar & morotscurry
Serveras med matvete
Oststuvad blomkål
Serveras med broccolifritters med rostade fröer
Grönsakspaj med botten av gula ärtor
Fri från gluten
Helbakad spetskål med rotfruktsbiffar
Med färsk basilikacréme
Klassisk Bolognese på Clariasfärs
Med rotselleri, morot och vitlök
Dragonsdoftande paj med broccoli & spenat
Med grovt pajskal och vita bönor
Clariaslasagne
Servera med en sallad av säsongens grönsaker
Het bön- & chiligratinerad potatis
Serveras med koriander och limedressing
Burrito med gryn & tacobönfyllning
Serveras med yoghurt och syrlig rödkålssallad smaksatt med koriander och lime.
Clariasbiffar med rostad potatis
Serveras med brynt smör och ärtor.
Clariasburgare med tångbrioche
Serveras med musselmajonnäs, rödlöksmarmelad och kålsallad
Clarias Thai fishcake
Serveras med havreris och dippsås

Kontakta oss

Skolmatsakademin
C/o Rise Reasearch Institutes of Sweden
Jordbruk och livsmedel

 

Besöksadress: Frans Perssons väg 6
Postadress: 402 29 Göteborg
Fakturaadress: Box 857, 501 15 Borås

Tfn: 010-516 50 00
Epost: skolmatsakademin@ri.se