Nya och fina menymallar att ladda ner!
19 september, 2024
Uppdaterade menymallar Nu finns uppdaterade menymallar för höst och halloween att tillgå. Kika in Skolmatsakademins material och ladda ner!
19 september, 2024
Uppdaterade menymallar Nu finns uppdaterade menymallar för höst och halloween att tillgå. Kika in Skolmatsakademins material och ladda ner!
18 september, 2024
Härryda kommun gör matsvinnet publikt ”Skam den som ger sig eller trägen vinner är uttryck ni säkert känner igen men kan vara svåra att tro på när man är mitt upp i ett projekt, för resultat vill vi gärna se helst med en gång. Min erfarenhet av minskat matsvinnet visar att för att det ska…
6 september, 2024
Uppdaterade råd för säker inläggning av grönsaker Livsmedelsverket har uppdaterat sina råd om hur du lägger in grönsaker på ett säkert sätt för att undvika bakterien Clostridium botulinum. Läs mer här: Uppdaterade råd om hur du lägger in grönsaker säkert och undviker botulism (livsmedelsverket.se)
29 augusti, 2024
Hur upplever barn med NPF-diagnoser skolmatsalen som en del av sin dag i skolan? Den 28 augusti bjöd Attentions projekt Vägen tillbaka tillsammans med elevhälsokonsulterna in till ett intressant webbinarium med fokus på skolmatsalsmiljön. I webbinariet berättar leg. psykolog och lärmiljöexperten Frida Malmgren från Elevhälsokonsulterna om risker och framgångsfaktorer för matro och trivsel i skolmatsalar….
13 augusti, 2024
Nystartat nätverk för köksmästare och kökschefer! Som medlem i Måltid Sverige eller Skolmatsakademin har du som köksmästare eller kökschef möjlighet att gå med i Köksmästarnätverket. Syftet med nätverket är att med dialog, diskussion och reflektion utbyta erfarenheter kring köksmästarens arbetsuppgifter men även kring nya råd och allmänna utmaningar i branschen som kan vara bra att…
27 juni, 2024
Västra Götalands kommuner i svensktopp om livsmedel Jordbruksverket databas SILO som syftar till att ge kunskap om livsmedel som köps in till offentlig sektor, visar att Skövde kommun är bäst i landet på att köpa svenskproducerade livsmedel till sina verksamheter. Västra Götalands övriga kommuner ligger inte långt efter – sexton av dem ligger på topp…
11 juni, 2024
Frukosteffekten- ladda din skola Runt hälften av alla tonåringar skippar frukost varje dag, hur påverkar det deras skolgång egentligen? Genom att servera frukost i skolan kan man ge eleverna bättre förutsättningar att klara av en lång skoldag. Det behöver varken vara särskilt dyrt eller krångligt. Frukostens kan dessutom spela stor roll i att bidra till…
27 maj, 2024
Smak för klimat – Klimatsmart handbok för restauranger och andra verksamheter Denna handbok riktar sig till er som driver eller arbetar inom restaurangverksamhet, personalmatsalar eller konferenser. Här hittar ni kunskap för att praktiskt genomföra omställningen med fokus på maten. Handboken har utvecklats av samordnare från RISE inom fokusområdet klimatsmart och hälsosam mat. Den är en…
14 maj, 2024
Tävling: Lokal mat på våra offentliga fat! Till hösten kommer Skolmatsakademin och Länsstyrelsen bjuda in elever i hem och konsumentkunskap att delta i en tävling. Tävlingen går ut på att skapa recept för skolrestaurangen, baserat på lokala hållbara råvaror. Tillsammans får de utforska vårt rika utbud av närproducerade ingredienser. Eleverna ska få en ökad kunskap…
29 april, 2024
En helt ny utbildningsform för vuxna startar i hela landet I ett pressmeddelande kan man läsa om regeringens initiativ till en pilotverksamhet med en ny form av yrkesutbildning för vuxna på gymnasial nivå. Utbildningsformen nationell yrkesutbildning har sin utgångspunkt i den modell som tillämpas för yrkeshögskolan. Detta görs i syftet att stärka kompetensförsörjningen och möta…